Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині почала діяти українська армія


Українські вертольоти поруч з Краматорськом, Донецька область, 15 квітня 2014 року
Українські вертольоти поруч з Краматорськом, Донецька область, 15 квітня 2014 року
У понеділок у кількох містах Донеччини до антитерористичної операції долучились українські військові. Ситуація в регіоні досі складна, проте всеохопних дій щодо боротьби з терористами немає.

Найбільш гострою ситуація виявилася у Слов’янську та Краматорську. До Слов’янська, за інформацією кількох ЗМІ та місцевих мешканців, приїхала колона військової техніки разом із правоохоронцями. Проте адміністративні будівлі так і залишаються під контролем бойовиків, а робота міської ради через це повністю заблокована. Обласна міліція просить мешканців регіону не відвідувати Слов’янський район на Великдень, хоч там є найбільша святиня Донеччини – Святі гори, проте зараз там безпеку вірян не гарантують.
Український солдат бере участь у визволенні аеродрому в Краматорську, 15 квітня 2014 року
Український солдат бере участь у визволенні аеродрому в Краматорську, 15 квітня 2014 року

А от у Краматорську було гаряче. За інформацією місцевих жителів, між українськими військовим та бойовиками мало місце протистояння, адже останні намагались захопити військову частину та аеродром, що там розташовані. Українські військові дали відсіч. Мешканці говорять про постріли, які чули вдень. Над місцем події літали військові вертольоти та винищувачі, а поруч чатували карети швидкої.

Виконувач обов’язків президента Олександр Турчинов відзвітував, що аеродром був звільнений від сепаратистів. У місті постійні перебої з мобільним зв’язком, тож зв’язатись із місцевими журналістами не вдалося.

У Міністерстві оборони повідомили, що ситуація в місті стабілізувалась: «Зараз ситуація в аеропорту Краматорська та самому місті стабілізувалася. Збройних конфліктів не фіксується. Перевіряється інформація про поранених. Аеропорт контролюється військовими ЗСУ, керівництво операцією здійснює СБУ. Ситуація відстежується».
Український військовий біля аеродрому в Крматарську, 15 квітня 2014 року
Український військовий біля аеродрому в Крматарську, 15 квітня 2014 року

На Донеччину повертається російське телебачення

В інших містах області більш-менш спокійно, подекуди заблоковані органи місцевого самоврядування та виставлені блок-пости. Сьогодні деякі кабельні оператори отримали листи від самопроголошеної «Донецької народної республіки», в яких була вимога повернути у сітку мовлення російські телеканали. На листі навіть є печатка й підпис одного з активістів самопроголошеної республіки. Дехто з операторів це вже зробив, так, наприклад, користувачі Макіївки розповіли, що знову у сітці з’явились російські ЗМІ.

Вимогою повернення російських телеканалів не обійшлось. Сьогодні представники самопроголошеної республіки вдались до криміналу. На півночі області ці люди пограбували машину з харчами, які призначались для дітей. Про це в понеділок повідомив керівник області Сергій Тарута.

Крім цього, у самому Донецьку сепаратисти самовільно зняли з будівлі облдержадміністрації національний герб України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG