Доступність посилання

ТОП новини

Той, хто кинув яйце в Януковича, хоче в парламент


Про намір балотуватися до Верховної Ради на проміжних парламентських виборах по Івано-Франківському виборчому округу № 83 повідомив сьогодні 27-річний Дмитро Романюк, який у 2004 році кинув яйце у Віктора Януковича, тоді кандидата в президенти.

За словами Романюка, він іде на вибори самовисуванцем, «принципово позапартійно».

Романюк не розраховує, що «яйцевий замах» стане визначальним для електорального залучення, але не виключає, що цей вчинок додасть йому симпатій декого з виборців. «Я об’єктивно розумію, що певною мірою це буде впливати на формування політичного іміджу і безпосередньо моєї підтримки», – сказав Дмитро Романюк.

З позицій 10-річної давності свій вчинок він називає «випадковим, імпульсивним, емоційним і дещо смішним», але каже, що це була форма протесту. У 2004 році була відкрита кримінальна справа і хлопцеві загрожувало 4 роки позбавлення волі.

Зараз Дмитро Романюк працює викладачем кафедри маркетингу та менеджменту економічного факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, здобув дві освіти – економічну і юридичну, закінчив аспірантуру, готується до захисту кандидатської дисертації. Майже сім років очолює громадську організацію «Нова країна».

Балотуватися до Верховної Ради від Прикарпатті вирішив і студент Максим Кицюк, лідер івано-франківського Євромайдану, якого жорстоко побили у листопаді минулого року.

Проміжні парламентські вибори по Івано-Франківському виборчому округу № 83 замість віце-прем’єр-міністра України Олександра Сича, які склав повноваження народного депутата, відбудуться одночасно з президентськими 25 травня.
XS
SM
MD
LG