Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську активісти закидали яйцями керівника райсуду


У Дніпропетровську члени «Правого сектора» закидали яйцями виконувача обов’язків голови Бабушкінського районного суду міста Миколу Решетника, домагаючись його відставки.

Зранку активісти місцевого Євромайдану, «Правого сектора» і ВО «Свобода» виставили під будівлею суду пікет, вимагаючи зустрічі з кількома суддями, які ухвалювали рішення щодо арешту мирних демонстрантів та обвинувачених в тероризмі свободівців. Люди тримали у руках плакати з написами «Всіх не пересаджають», «Ми знаємо, хто судив Героїв Майдану» і скандували «Ганьба», «Люстрація».

Зайшовши до будівлі, пікетувальники не знайшли на робочих місцях суддів, до яких мали претензії: на одному з кабінетів табличка з прізвищем судді взагалі була знята.

Тоді активісти увійшли до робочого кабінету в.о. голови Бабушкінського районного суду міста Миколи Решетника й зажадали його відставки.

За словами голови міської організації ВО «Свобода» Кирила Дороленка, саме цей суддя в січні 2014 року ухвалював рішення про арешт свободівців за сфальшованими обвинуваченнями в «тероризмі».

«Попри те, що було прохання випустити нас на поруки народних депутатів, цей суддя вирішив відправити одного із нас під домашній арешт, а мене – на 2 місяці до СІЗО. І це при тому, що в цьому самому суді наразі ухвалюються рішення й відпускають на волю обвинувачених в сепаратизмі», – розповів Радіо Свобода Кирило Дороленко.

Водночас керівник райсуду Микола Решетник відкинув звинувачення в ухваленні неправомірних рішень щодо дніпропетровських активістів і заявив, що не збирається подавати у відставку.

Тоді представники «Правого сектора», заявивши про «попереджувальний вогонь», закидали суддю яйцями.
XS
SM
MD
LG