Доступність посилання

ТОП новини

Політики й експерт кажуть про ризик сепаратистських виступів на півдні України на Великдень


На вихідні й у Великодні свята варто чекати сепаратистських заворушень не лише на сході, а й на півдні України, повідомив під час розмови з кореспондентом Радіо Свобода депутат від «Батьківщини» Андрій Павловський.

«Мені місцеві мешканці повідомляють, що у Кривому Розі готуються антиукраїнські акції протесту, і можливо – захоплення органів влади. Людям платитимуть від 500 гривень за день», – зауважив Павловський, додавши, що виділяє кошти й організовує один з колишніх очільників Дніпропетровської області. Також, за словами Павловського, провокації із захопленням влади можуть відбутися у місті Бердянську Запорізької області, що на узбережжі Азовського моря недалеко від Маріуполя.

Сьогодні ж голова Запорізької облдержадміністрації Валерій Баранов зателефонував до Бердянського міськвиконкому і попередив про таку загрозу, про яку нібито йому повідомили спецслужби.

Нині в Бердянську правоохоронці та місцева самооборона організують блокпости і патрулювання міста для протидії сепаратистам, повідомляють місцеві медіа.

Про загрозу проросійських протестів і захоплення будівель на вихідних у Кривому Розі та Бердянську повідомляє й координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. Він так само посилається на свої джерела, яких не розголошує.

Тим часом у Службі безпеки України заявили, що у зв’язку з Великоднем і чотиристоронніми домовленостями у Женеві на сході України зупиняють активну фазу антитерористичної операції. Водночас, за словами речниці СБУ Марини Остапенко, головні завдання самої операції залишаються в силі.

XS
SM
MD
LG