Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії обурене, що ОБСЄ не засудила обмеження на в'їзд для російських чоловіків


Очільник МЗС Росії Сергій Лавров
Очільник МЗС Росії Сергій Лавров
Російське МЗС звинуватило Бюро з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ в упередженості в зв’язку з тим, що воно не спромоглося засудити обмеження на в’їзд до України для російських чоловіків у віці від 16 до 60 років, які російська сторона називає «забороною».

Зовнішньополітичне відомство Російської Федерації закидає ОБСЄ фактичну підтримку зазначеної заборони, що почала діяти 17 квітня й стосується всіх чоловіків, громадян Росії, які не можуть довести, що їхня поїздка до України пов’язана з бізнес-діяльності або смертю родича.

МЗС Росії також поскаржилося на напади на кандидатів у президенти Олега Царьова й Михайла Добкіна на вході до телестудії.

Російське МЗС звернуло увагу на те, що генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун ці напади засудив, а ОБСЄ – ні.

Саме місії ОБСЄ в Україні відведена ключова роль у справі сприяння врегулюваня конфлікту на Сході. Учасники присвячених кризі в Україні чотиристоронніх переговорів у Женеві 17 квітня погодилися розширити завдання місії Організації з безпеки і співпраці в Європі. Її метою буде також спостереження за деескалацією ситуації, повідомив держсекретар США Джон Керрі.

«Ми домовилися, що спеціальна місія спостерігачів ОБСЄ, яка вже працює в Україні, матиме особливу роль у наданні допомоги українській владі і місцевим громадам у безпосередній реалізації заходів із деескалації. Ці кроки вони здійснюватимуть там, де вони найбільш потрібні у найближчі дні. Це означає невідкладний початок роботи», – наголосив держсекретар США.
XS
SM
MD
LG