Доступність посилання

ТОП новини

Балога: З тими, хто вважається сепаратистами, теж потрібно вести розмову


Влада у Києві має зробити все можливе, щоб домовитися із політичними та бізнесовими елітами Сходу та Півдня України заради зняття напруження в цих регіонах держави. При цьому варто вести переговори і з сепаратистами, крім тих, хто вчинили тяжкі злочини. Таку думку висловив в ефірі Радіо Свобода колишній глава адміністрації президента України, нині позафракційний народний депутат Віктор Балога.

Він наголосив, що домовлятися варто не про можливу федералізацію держави і не про узгодження позицій із Володимиром Путіним. Варто, зокрема, доходити згоди щодо статусу російської мови як другої державної й стосовно розширення повноважень українських регіонів. Якщо для цього доведеться проводити референдум, то варто йти на такий крок.

«Сьогодні однозначно не можна тільки з тими елітами домовлятися. Сьогодні потрібно домовлятися і з тими навіть, хто вважається сепаратистом, також потрібно вести розмову. Ну, якщо вони підняли народ, то значить вони впливають на ситуацію, так? І якщо вони сьогодні не набрали на себе десяток статей на десятки років або сотні років, то краще, мабуть, з ними вести переговори, щоби знімати цю напругу? Бо ескалація, війна ніколи до добра не приведе. Але якщо у них вже є місцеві ватажки, значить потрібно говорити і з офіційними депутатами, елітами, але потрібно однозначно і з тими, хто сьогодні очолює ці сепаратистські рухи на Сході України», – вважає Віктор Балога.
XS
SM
MD
LG