Доступність посилання

ТОП новини

Покази десантника: бойовиками, які нас захопили, керував російський полковник Стрєлков


Діями озброєних осіб, які незаконно утримували військовослужбовців 25-ї окремої повітряно-десантної бригади ВДВ ЗС України у Слов’янську, керував полковник ГРУ ГШ ЗС Російської Федрації Ігор Стрєлков.

Таке свідчення дав один з українських десантників, які були затримані групою озброєних осіб на в’їзді до Краматорську 16 квітня.

За його словами, вилучення автоматичної зброї відбувалось під особистим керівництвом Стрєлкова. При цьому офіцер ГРУ РФ схиляв українських військових переходити на бік незаконного озброєного формування, обіцяючи високі зарплати та інші матеріальні вигоди.

Відмовитися від виконання військових обов’язків вимагав і присутній там російський диверсант на прізвисько «Ромашка», який хизувався, що у складі снайперської групи перебував на Майдані Незалежності у Києві під час масових акцій протесту.

СБУ оголосила в розшук громадянина Росії Ігоря Стрєлкова. Щодо нього розпочате кримінальне провадження за фактом організації умисного вбивства та вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності й недоторканності України, проведення диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних областей України.
XS
SM
MD
LG