Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську зник імпровізований пам’ятник Небесній Сотні


У центрі Дніпропетровська в суботу зник імпровізований пам’ятник Небесній сотні, створений активістами Євромайдану на п’єдесталі, де раніше стояла скульптура Леніна. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Люди в спецодязі працівників комунальних підприємств зняли синьо-жовте полотнище, яким був огорнутий монумент, фотографії активістів, загиблих на столичних барикадах, наліпки та гасла на кшталт «Я люблю українську армію». Крім того, вони закривають колишній монумент металевим риштованням.

Лампадки, які стояли біля підніжжя пам’ятника, склали в мішок.

Хто дав наказ на виконання цих робіт, працівники не зізнаються. Присутній на площі перший заступник міського голови Дніпропетровська Володимир Медведчук запевнив, що він не керує роботами, а лише «прогулюється».

Ще один посадовець міської ради, який не побажав представитись, заявив, що робітники виконують наказ штабу національного захисту.

Водночас координатор дніпропетровського Євромайдану Віктор Романенко повідомив Радіо Свобода, що, за його даними, наразі ведуться роботи з упорядкування площі й пам’ятника. За його словами, що має бути на місці колишнього монументу Леніна, жителі міста вирішать на громадських слуханнях.
У Дніпропетровську зник імпровізований пам’ятник Небесній Сотні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00
XS
SM
MD
LG