Доступність посилання

ТОП новини

Загарбники будівлі міліції в Горлівці кажуть, що утримуватимуть її за будь-яку ціну й чекають наказу «з центра»


Нападники на будівлю міліції затримали начальника кримінальної міліції Горлівки Германа Приступу після штурму управління МВС
Нападники на будівлю міліції затримали начальника кримінальної міліції Горлівки Германа Приступу після штурму управління МВС
Озброєні люди, що захопили будівлю Управління внутрішніх справ в Горлівці, відмовляються її залишати. Як повідомляє в суботу, 19 квітня, прес-служба Горлівського МУ ГУМВС України в Донецькій області, представники обласного та міського управлінь міліції спільно з представниками так званої «Донецької народної республіки» прибули до адміністративної будівлі міліції і провели переговори із загарбниками, які жодних результатів не дали. Керівник опонентів повідомив, що їхнє завдання утримувати будівлю «до особливого розпорядження з центру».

Для переговорів від імені Горлівського ГУ особи, які захопили будинок, запропонували кандидатуру начальника кримінальної міліції Германа Приступи. Його в супроводі озброєних людей провели всередину будівлі для розмови зі старшим групи Ігорем Безлером у присутності «народного начальника» Олександра Шульженка.

«На початку переговорів я зробив акцент на тому, що через дії із захоплення УВС міліція не може виконувати свої функції в повному обсязі. Як наслідок – у місті сплеск злочинності, через що страждає мирне населення. Люди в масках і з битками заходять до магазинів приватних підприємців і вимагають матеріальні цінності «для потреб революції». На що Ігор Безлер повідомив, що до цих осіб його група не має жодного стосунку і готовий разом із міліцією припиняти такі правопорушення, але яким чином – відповісти не зміг», – цитує прес-служба Германа Приступу.

Сторони також обговорили питання про те, що, оскільки в УВС перебувають озброєні люди (з автоматами Калашникова, помповою зброєю і пістолетами Макарова), то в разі проведення силової операції зі звільнення будівлі до них може бути застосована зброя на ураження, що може спричинити жертви.

«У відповідь Безлер заявив, що в будівлі перебувають перевірені люди, і всіх цивільних осіб він прибрав. Він додав, що «з центру в Слов'янську» є наказ утримувати будівлю за будь-яку ціну, тому розраховує на відповідну допомогу, а у самої групи «достатньо сил і засобів, щоб обороняти будинок у подальшому», тому добровільно здаватися вони не мають наміру. Але можуть піти на поступки, якщо їм нададуть для дислокації будівлю міського відділу СБУ», – передав суть розмови Герман Приступа.

Він також звернувся до всіх жителів міста, особливо до жінок, з проханням переконати своїх синів, братів, батьків і чоловіків утриматися від відвідувань будівлі міського управління міліції, тим паче не брати участі у будь-яких діях самостійно або з чийогось прохання, і не піддаватися на провокації.

17 квітня в Женеві за результатами чотиристоронніх перемовин США-ЄС-Росія-Україна були досягнуті домовленості про роззброєння всіх незаконних збройних формувань на Сході України та звільнення ними захоплених адміністративних будівель.

Уряд вніс до парламенту законопроект, який передбачає амністію усіх учасників цих захоплень, окрім тих, що вчинили тяжкі злочини.

Державний секретар Джон Керрі, що представляв США, наголосив, що Росія має «величезний вплив на всі ці сили» і тому саме від неї очікують сприяння в приборканні діяльності незаконних збройних угруповань на Сході України.
XS
SM
MD
LG