Доступність посилання

ТОП новини

Кремль визнав передислокацію додаткових військових сил до кордонів України


На тлі домовленостей про деескалацію, досягнутих напередодні у Женеві, Росія визнала посилення свого військового контингенту поблизу кордонів з Україною. Про це заявив прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков, повідомляє Deutsche Welle з посиланням на телеканал «Росія 1».

Пєсков повідомив, що додатково до частин, які постійно дислокуються у західному регіоні Росії, через події в Україні до кордону з нею передислоковані додаткові сили. Дату передислокації, а також місць розташування російських військових він не уточнив.

«Є війська у районі українського кордону. Одні війська дислоковані там на постійній основі. Інші – спрямовані для посилення, зважаючи на те, що відбувається у самій Україні... країні, де тільки-но стався військовий переворот», – заявив Пєсков в інтерв'ю телеканалу. За його словами, таким чином Росія вживає «запобіжних заходів в плані забезпечення своєї безпеки».

Він також заявив, що Росія є суверенною державою, а тому вільна в ухваленні рішень, де й у якій кількості можуть бути дислоковані її війська на її території.

17 квітня у Женеві на чотиристоронніх переговорах США-ЄС-Росія-Україні були досягнуті домовленості щодо сприяння деескалації ситуації на Сході України. За словами державного секретаря США Джона Керрі, Росія «має величезний вплив» на ті сили, які дестабілізують нині ситуацію в східних та південних регіонах України. Він наголосив, що найближчі дні стануть вирішальними для оцінки ситуації, якщо не буде досягнуто прогресу, буде порушене питання щодо нових санкцій проти Росії.
XS
SM
MD
LG