Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові люди з «георгіївськими стрічками» скаржаться, що їх «змушують забути російську мову»


У Харкові біля пам’ятника Леніну активісти проросійських громадських об’єднань провели в суботу інформаційний пікет. Вони висловили протест проти, за їхніми словами, «київської хунти», яка, на їхню думку, зловживає своїми повноваженнями.

Люди у розмовах із Радіо Свобода скаржилися, нібито харків’ян «змушують забути російську мову і відмовитися від свята Перемоги 9 травня».

Учасники пікету просять владу «негайно роззброїти рух «Правий сектор» і почути побажання Південного Сходу».

Самі ж харківські правосекторівці виступили в суботу з заявою про можливі провокації неначебто від їхнього імені. За їхньою інформацією, люди, вдягнені як активісти «Правого сектору», будуть демонстративно поводитися неналежним чином у церквах під час нічних Великодніх богослужінь і захоплюватимуть храми.

Керівництво «Правого сектору» наперед заперечує причетність руху до Великодніх провокацій.

Після поширення у ЗМІ та соціальних мережах інформації про протестні акції з участю російських так званих «політичних туристів», які, ймовірно, братимуть участь у провокаціях та захопленні адміністративних будівель, голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Балута у своєму зверненні наголосив: «Я дуже сподіваюся, що Великодні дні не будуть затьмарені агресією, політичним протистоянням і ворожнечею».

«Але, на жаль, навіть у ці світлі дні знаходяться люди, яким байдуже до почуттів віруючих. Тому я переконливо прошу вас: впорайтеся з емоціями і утримайтеся від участі в масових політичних акціях», – закликав Балута.

Він просить правоохоронців визначитися, чи працюватимуть вони на боці української держави.

«Хочу звернутися до працівників правоохоронних органів. Прийміть рішення. Якщо ви не готові виконувати свій обов’язок – ідіть! Тому що ваша бездіяльність занадто дорого обходиться українському народові. В іншому випадку ваші дії будуть розцінені як злочин, що спричинить за собою кримінальну відповідальність», – наголосив голова ХОДА Ігор Балута.

Наступні проросійські мітинги в Харкові призначені на неділю та понеділок опівдні на площі Свободи.
XS
SM
MD
LG