Доступність посилання

ТОП новини

Обливаний понеділок – це своєрідне очищення


На обливаний понеділок у Львові було мокро і весело
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:45 0:00

На обливаний понеділок у Львові було мокро і весело

Перший понеділок після Великодня називається обливаним. У Львові традицію обливання один одного водою міська влада цьогоріч зробила організовано на площі Ринок, щоб від веселих забав і хуліганських вчинків не постраждали городяни і гості міста.

На площі Ринок організували спеціальні зони, де можна було набрати води у пляшки і пістолети. Молоді люди і дітлахи обливали один одного водою. «Вирішили організувати, щоб була повага до людини. Води вистачить усім, отож можна прийти на площу Ринок, а ось перехожих не потрібно поливати, щоб не казали, що ми забіяки», – зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Львів’янин Юрій Кидиба брав участь у веселому дійстві з маленьким сином Данилом і обоє говорили про позитивні емоції, які отримали.«Всі попереджені, як тут поводитись, є можливість висушитись, – зауважив він. – Хто хоче, той і бере участь. Для мене обливаний понеділок – це своєрідне очищення».
Сім'я Родікових
Сім'я Родікових
Велика родина з Макіївки святкує у Львові

Вперше спостерігала за веселим дійством обливання і традиціями святкування Великодня у Львові родина Родікових із Макіївки, що на Донеччині. Володимир і Діана створили дитячий будинок сімейного типу і виховують п’ятьох своїх діток і п’ятьох усиновлених. Усією великою родиною п’ятий день перебувають у місті Лева.

«Дуже гарно, все бачили, були на площі та музеях, у церквах. Ми дуже задоволені. Справжні макіївчани і донеччани лише за єдину Україну, справжні шахтарі працюють і хочуть працювати. До нас приїжджають студенти зі Львова», – ділиться думками мама Володимира Лариса Родікова.

Жінка розповіла, що в Макіївці все спокійно, правда є невеликі групи людей, які агітують за Росію, але мешканці міста ігнорують ці заклики.
Нас лякали, що нібито у Львові, фашисти і страшні люди живуть, бандерівці. Ми нічого такого не побачили, і щасливі, що сюди приїхали
Володимир Родіков

«Нас лякали, що нібито тут, у Львові, фашисти і страшні люди живуть, бандерівці. Але ми нікого і нічого такого не побачили, і щасливі, що сюди приїхали. Дуже чудове місто», – говорить Володимир Родіков.

Його дружина Діана не відчула у Львові до себе, російськомовної, якогось упередженого ставлення. «Ніяких проблем не мали, тут розмовляють російською і українською, нас всі розуміють», – зауважила жінка.

На Великдень у Львів традиційно приїхали понад 200 молодих людей зі східних і центральних регіонів України на запрошення своїх ровесників – львівських студентів. Молодь знайомиться з історією та культурою міста, спілкується з львів’янами, має можливість побувати на майстер-класах, а головне – пересвідчитись у неправдивій інформації про Галичину, яку поширюють російські ЗМІ.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG