Доступність посилання

ТОП новини

Коломойський просить власників підприємств збільшити зарплати на тлі сепаратизму


Ігор Коломойський, архівне фото
Ігор Коломойський, архівне фото
Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський звернувся до керівників та власників підприємств усіх розмірів та форм власності, а також до галузевих та незалежних профспілок із закликом збільшити зарплати працівникам, повідомили в понеділок увечері з прес-служби Дніпропетровської облдержадміністрації.

За словами Коломойського, останні політичні події в Україні вкрай негативно вплинули на український фінансовий ринок: різко девальвувала гривня, помітно зросла вартість споживчого кошика для населення.

У той же час, як заявив посадовець, багато підприємств поліпшили економічні показники, насамперед, за рахунок зменшення собівартості продукції, отже, з’явився резерв для компенсації населенню втрат від зростання цін.

У зв’язку з цим Дніпропетровська облдержадміністрація закликала «не допустити зниження життєвого рівня трудящих шляхом введення премій, бонусів, надбавок за роботу в умовах воєнного часу та інших видів спеціальних доплат».

ОДА закликає всі підприємства встановити ці надбавки у розмірі не менш як 20% від середнього рівня доходів працівників у січні-лютому 2014 року та розпочати їхнє нарахування за період із березня 2014 року і сподівається на порозуміння, мовиться в повідомленні. В першу чергу цей заклик стосується великих містотвірних підприємств області.

Окремо Коломойський нагадав галузевим та незалежним профспілкам про «їхній обов’язок стояти на варті економічних інтересів трудящих».
XS
SM
MD
LG