Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України закликає Росію не зривати женевські домовленості


Міністр закордонних справ України Андрій Дещиця
Міністр закордонних справ України Андрій Дещиця
Міністерство закордонних справ України закликає Росію виконати домовленості, досягнуті у Женеві. У своїй заяві відомство вимагає від російської сторони зокрема «публічно відмежуватися від озброєних сепаратистів і провокаторів, закликати їх негайно скласти зброю та звільнити захоплені адміністративні будівлі, засудити захоплення ними заручників, зокрема, журналістів, а також факти ксенофобії та антисемітизму, які поширюються сепаратистами».

У Києві вважають, що Росія почала чергову хвилю дезінформації, щоб «ввести в оману світове співтовариство щодо справжніх причин вибухонебезпечної ситуації у східних регіонах України».

МЗС України наголошує, що в рамках виконання женевських домовленостей українська сторона вже вдалася до низки кроків, зокрема – тимчасово зупинила проведення антитерористичної операції.

«Україна наполегливо закликає російську сторону припинити усуватися від відповідальності, покласти край постійним спробам зірвати втілення женевських домовленостей та реальними діями забезпечити виконання взятих на себе зобов’язань», – наголосили в МЗС України.

Напередодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров звинуватив офіційний Київ у невиконанні домовленостей із врегулювання кризи в Україні, досягнутих 17 квітня у Женеві.
XS
SM
MD
LG