Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: російська допомога Україні становила 250 мільярдів доларів


Допомога Україні за роки незалежності з боку Росії становить 250 мільярдів доларів. Про це заявив російський прем`єр-міністр Дмитро Медведєв під час виступу у Держдумі.

«Ви, Володимире Вольфовичу (Жириновський), говорили про Україну. Цифра, яку ви назвали, близько 250 мільярдів доларів, справедлива. Це обсяг підтримки, яку ми за всю пострадянську історію надали нашим українським друзям і братам за рахунок всякого роду преференцій, включаючи неринкові умови торгівлі газом. Я згоден, допомагати треба осмислено, але ми добрі. Йдеться про дуже близьку нам державу. Я вважаю, що в цій доброті не тільки наша слабкість. А й наша сила, тому що всі добрі люди, вони, як правило, сильні», – сказав Медведєв.

При цьому російський прем’єр заявив, що Україна при будь-якому керівництві реалізовує лінію на крадіжку газу і неоплату поставок.

Наразі Росія встановила для України одну з найвищих цін на газ – майже 500 доларів за тисячу кубометрів. Сьогодні дорожче газ купує лише Франція, яка платить 550 доларів за тисячу кубометрів.
XS
SM
MD
LG