Доступність посилання

ТОП новини

Самопроголошена влада Криму розширила список «небажаних»


Нелегітимний парламент Криму доповнив список осіб, перебування яких небажане на півострові, додавши до нього прізвища ще 12 депутатів Верховної Ради.

Таке рішення ухвалила президія кримського парламенту, який було перейменовано в березні на Державну раду Республіки Крим.

До списку «небажаних» увійшли Ігор Гринів, Юхим Звягільський, Олена Колганова, Віталій Крутій, Олена Ледовських, Маркіян Лопачак, Ірина Луценко, Леонід Макул, Лариса Мельничук, Тарас Осауленко, Анатолій Ревенко, Галина Чорна.

Таке рішення самопроголошена влада Криму мотивує тим, що ці депутати проголосували за ухвалення проекту закону «Про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованій території України» у другому читанні та у цілому.

Тепер у «чорному» списку 343 українських політиків і бізнесменів.

27 березня у Криму опублікували список із 320 колишніх і чинних депутатів Верховної Ради, перебування яких є там небажаним. До списку включені представники різних депутатських фракцій і груп, а також представники виконавчої влади – в.о. президента Олександр Турчинов, прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, секретар РНБО Андрій Парубій, голова СБУ Валентин Наливайченко, в.о. генпрокурора Олег Махніцький, в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков.
XS
SM
MD
LG