Доступність посилання

ТОП новини

Путін веде до катастрофи – Збігнев Бжезінський


Переділ Росією кордонів у Європі на підставі проживання етнічних росіян на певних територіях, створить небезпечний прецедент для цілого світу. Таку думку, виступаючи в Школі поглиблених міжнародних досліджень університету Джонса Гопкінса (SAIS), висловив відомий експерт Збігнев Бжезінський.

«Це питання законності та поваги до міжнародних угод та визнання того, що у Європі не всі кордони спираються цілковито та точно на етнічну приналежність населення, яке проживає на певних територіях. Більш того – більшість європейських країн мають громадян, які не належать до історичної, тривалої етнічної більшості», – відзначив Бжезінський.

Збігнев Бжезінський
Збігнев Бжезінський


«Односторонні дії з боку держави, яка заявляє, що є захисником усіх, хто належить до її титульної етнічної групи – навіть тих, хто живе за кордоном – шлях до катастрофи», – вважає Бжезинський.

«Давайте подивимось за межі Європи. Лише уявіть наслідки, якби ця формула стала домінуючою на Далекому Сході», – зауважив експерт.

Раніше Бжезінський вже зазначав, що звернення Путіна до ідеології російського націоналізму та шовінізму є «грою з вогнем».

«Шовінізм Путіна це гра з вогнем: усе населення Росії становить близько 145 мільйонів; неросіяни становлять понад 25 мільйонів, із них мусульман – близько половини», – писав Бжезінський.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG