Доступність посилання

ТОП новини

США видаватиме українцям візи терміном до 10 років – посольство


Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт
Державний департамент США вніс зміни до порядку отримання віз для громадян України, що дозволить українцям отримувати візи США терміном на 10 років. Про це повідомляє посольство США в Україні.

Донині українці могли отримати візи терміном дії 5 років. «Тепер Україна у цьому аспекті приєдналася до своїх європейських сусідів – Польщі, Румунії, Болгарії, Кіпру та Хорватії», – поінформували у посольстві.

Українці, яким потрібно відвідати Сполучені Штати на короткий термін у справах бізнесу або з метою відпочинку, зможуть подорожувати до США протягом 10 років без потреби поновлення візи.

«Віза повинна бути чинною на час в’їзду подорожуючого до США, але термін дії візи (термін чинності, потягом якого візою можна користуватися) не має зв’язку із тривалістю періоду перебування на території США, дозволенного подорожуючому Департаментом внутрішньої безпеки Сполучених Штатів під час перетину кордону», – зазначили у посольстві.

Особи, які матимуть візи на багаторазовий вʼїзд, зможуть здійснювати подорожі до США з будь-якою метою, що відповідає типу візи, якщо термін дії їхньої візи не закінчився і якщо вони не вчинили правопорушень, через які їм могли б заборонити в’їзд до США.
XS
SM
MD
LG