Доступність посилання

ТОП новини

США готові заморозити рахунки «Газпрому» – американський сенатор


Якщо Росія посилить агресію проти України, США перейдуть до третього рівня санкцій проти РФ і заморозить рахунки російських банків, а також низки російських компаній на своїй території. Про це у Києві заявив голова комітету Сенату США з питань збройних сил Карл Левін.

«У Сенаті є політична воля закликати президента використовувати наявні в нього повноваження, щоб вжити заходів проти російських активів США. Наявних повноважень достатньо, щоб застосувати серйозні санкції проти російських банків, які мають кореспондентські рахунки в США. Це стосується і «Газпрому», – сказав сенатор.

«Це дасть нам змогу привернути більшу увагу, ніж постріли з пістолетів та автоматів. Ми готові заплатити більшу ціну за енергетику, за диверсифікацію, за альтернативні джерел, ніж бачити війну, що забере набагато більше», – додав Карл Левін.

Сенатор розповів, що США могли б надати українській армії стрілецьку зброю, але, за словами Левіна, Україні вона не потрібна. Наразі США допомагають українським військовим пальним, бронежилетами, раціями, додав сенатор.
XS
SM
MD
LG