Доступність посилання

ТОП новини

В УПЦ КП заявляють, що у Криму в єпархії відбирають храми


Кримська єпархії Української православної церкви Київського патріархату заявляє, що у Криму місцева влада відбирає храми. Про це йдеться у зверненні, оприлюдненому на сайті УПЦ КП.

Зокрема, у єпархії зазначають, що фактично втратили контроль над храмом Священномученика Климента Римського на території Навчального загону ВМС України у Севастополі. «Російські військові, що здійснюють охорону, не пускають до храму настоятеля архімандрита Макарія (Щипакова), етнічного росіянина, колишнього військовослужбовця Військово-морського флоту, та його парафіян», – повідомили в УПЦ КП.

Крім того, мова йде про храм Покрови Божої Матері у селищі Перевальному. «На настоятеля протоієрея Івана Катькала та місцевих вірян УПЦ КП чинять психологічний тиск представники УПЦ (МП). На свято Входу Господнього до Єрусалима (Вербну неділю) молодики в камуфляжі намагалися спровокувати конфлікт», – розповіли у кримській єпархії УПЦ КП.

У єпархії нагадали, що кримська влада обіцяла не перешкоджати діяльності УПЦ КП на півострові. «Враховуючи вищезазначене архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент від імені всієї кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату звертається до президента Російської Федерації Володимира Путіна з вимогою забезпечити рівні права українцям Криму, вірним Київського патріархату в Криму на вільне здійснення молитовного і церковного життя, вільне сповідання православної віри та національно-культурних традицій», – наголосили в УПЦ КП.
XS
SM
MD
LG