Доступність посилання

ТОП новини

«Народний мер» Слов’янська не знав про звільнення американського журналіста?


«Народний мер» Слов’янська В’ячеслав Пономарьов
«Народний мер» Слов’янська В’ячеслав Пономарьов
Американський журналіст Саймон Островський, який зник у вівторок і утримувався представниками «проросійських сил» у Слов’янську, в четвер пізно увечері був звільнений. Але навіть після того, як інформація про звільнення журналіста Vice News уже з’явилася на стрічках інформаційних агентств, так званий народний мер Слов’янська продовжував стверджувати, що Островського ніхто не звільняв.

На стрічках інформаційних агентств уже близько години була інформація про те, що журналіст американського видання Саймон Островський звільнений і їде в Донецьк, а в цей час так званий «народний мер» Слов’янська В’ячеслав Пономарьов в ефірі російського телеканалу «Дождь» продовжував стверджувати, що Островський, як і раніше, перебуває в полоні у «проросійських сил».

Ведучі: Ви відпустили американського журналіста Саймона Островського, пройшла інформація?

Пономарьов: Ніяк ні. Послухайте мене. Це ніякий не американський журналіст. По-перше, у нього паспорт громадянина Ізраїлю. Друге – ми сьогодні відправили запити через Міністерство закордонних справ України з приводу цієї людини, щоб вони підтвердили його дані, надали нам копії документів про те, що ця людина є саме тим, за кого він себе видає, копію ліцензії на право займатися журналістською діяльністю. Ми хочемо просто уточнити інформацію, чи справді це та людина, за яку він себе видає. Коли ми перевіримо ці документи щодо їх достовірності, і якщо у нас не буде жодних сумнівів, не питання – він відразу буде звільнений і сам дасть інтерв’ю, яке потрібно буде дати.

– Він як і раніше у вас?

Пономарьов: Ну, звичайно. А як ми випустимо людину, яка займається фальсифікацією даних

– А які у вас зв’язки з Міністерством закордонних справ України? Ви ж у конфронтації.

Пономарьов: Ми просто зробили запит від Слов’янської міської ради.
Саймон Островський біля барикад у Слов'янську, 21 квітня 2014 року
Саймон Островський біля барикад у Слов'янську, 21 квітня 2014 року
Полювання на журналіста

У прес-службі МЗС України Радіо Свобода повідомили, що запитів стосовно Саймона Островського не отримували. Сам американський журналіст уже після звільнення сказав, що так звані сили самооборони Донбасу за ним спеціально полювали.

«У них була мою фотографія на КПП, тому хлопець на контрольно-пропускному пункті побачив мою фотографію, побачив моє обличчя, і вони витягли мене з машини і почалося справжнє пекло. Були чотири інших журналіста з нами в машині, і я думаю, що вони були звільнені досить швидко».

Після звістки про викрадення Саймона Островського з’являлася інформація про те, що його, мовляв, збираються обміняти на заарештованого лідера організації «Народне ополчення Донбасу» Павла Губарєва. Питання про Губарєва неодноразово на міжнародних зустрічах порушував і глава МЗС Росії Сергій Лавров, звертаючи увагу на погане здоров’я заарештованого і порушення прав людини. Свою стурбованість порушеннями прав людини в самій Росії Лавров раніше ніколи не висловлював.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG