Доступність посилання

ТОП новини

Росія робитиме кроки для звільнення інспекторів ОБСЄ, але відповідальність − на Україні − Келін


Постійний представник Росії при ОБСЄ Андрій Келін заявляє, що Росія виступає за швидке звільнення військових експертів держав ОБСЄ, яких затримали у Слов`янську.

«Вважаємо, що цих людей потрібно якнайшвидше звільнити. Росія як член ОБСЄ робитиме в цій справі всі можливі кроки», − сказав Келін сьогодні журналістам, передає РІА «Новости».

За його словами, «якщо їх затримали, то це не сприятиме розрядці напруженості на місці, деескалації конфлікту це не допоможе».
При цьому він заявив, що російському постійному представництву невідомі обставини того, що сталося, і місцезнаходження групи.

Він відзначив, що військові спостерігачі держав-членів ОБСЄ були запрошені Україною ще в березні на підставі Віденського документа про зміцнення заходів довіри і безпеки. При цьому відповідальність за їхню безпеку несе Україна.

«Відповідальність за безпеку групи несуть ті, хто її запросив, тобто українська влада. Наскільки ми розуміємо зі ЗМІ, вчора вони здійснили сміливу поїздку в зону, де обстановка вкрай напружена, і жителі Донецької області кожну годину чекають початку армійської операції проти мирних протестувальників», − сказав Келін.

25 квітня об 11.40 на в`їзді до Слов`янська невідомі зупинили автобус з 13 пасажирами. Серед них були 7 представників ОБСЄ, 5 представників Збройних сил України і водій транспортного засобу. Сьогодні, 26 квітня, ополченці Слов`янська заявили, що поки що не мають наміру відпускати іноземних військових спостерігачів, тому що вважають їх шпигунами.
XS
SM
MD
LG