Доступність посилання

ТОП новини

Москва поки остаточно не вирішила, чи визнавати вибори в Україні − Чуркін


Віталій Чуркін
Віталій Чуркін
Питання про визнання підсумків президентських виборів в Україні, призначених на 25 травня, Росія вирішуватиме залежно від конкретної обстановки, в якій вони відбуватимуться.

«Ми подивимося, як вони проходитимуть. Якщо танки стрілятимуть, то це, звісно, абсурд. Але поки що ми категоричних заяв і висновків завчасно не робимо», − заявив представник Росії в ООН Віталій Чуркін в інтерв’ю, опублікованому в суботу в «Комсомольській правді».

Російський дипломат вважає, що влада в Києві ухиляється від виконання домовленостей щодо деескалації ситуації в Україні, досягнутих у Женеві 17 квітня.

«Якщо вони вважають себе урядом, то мають зробити перший крок. Тим паче що їм і треба робити більше, ніж протестувальникам на сході України: роззброїти «Правий сектор», звільнити зайняті адміністративні будівлі. А головне − їм треба розпочати діалог зі сходом. А вони поки що палець об палець не вдарили», − сказав Чуркін.

Стосовно обговорення західними державами теми санкцій проти Росії у зв'язку з подіями в Україні, він висловив думку, що Захід зайшов в цьому питанні занадто далеко.
XS
SM
MD
LG