Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк попросив папу Римського молитися за Україну


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк попросив папу Франциска молитися за Україну і зробити усе заради миру й стабільності у Європі. Про це прем’єр повідомив журналістам у Римі після приватної зустрічі з понтифіком у Ватикані.

Як нагадав Яценюк, церква докладала великих зусиль для уникнення війни між Аргентиною і Чилі 1978 року, а також допомогла запобігти ядерній війні між США та СРСР під час Карибської кризи.

«Той факт, що папа Франциск у своїх молитвах та зверненнях молиться за Україну і підтримує Україну, говорить про вияв великої солідарності з українським народом. Якщо з нами буде Бог, то з нами буде і перемога», – сказав Яценюк.

Глава уряду відвідав також римський греко-католицький храм Святої Софії, де його зустрів предстоятель УГКЦ Святослав Шевчук та представники української громади в Італії.

Яценюк вшанував пам’ять Небесної сотні біля стіни скорботи, яку обвлаштували при храмі. Потім у базиліці Святої Софії прем’єр-міністр разом з громадою взяв участь у молитві за Україну, інформує кореспондент Радіо Свобода.

Через напружену ситуацію в Україні Арсеній Яценюк не братиме участі в історичній церемонії сантифікації понтифіків Івана XXIII та Івана Павла II, що відбудеться у Ватикані в неділю, 27 квітня.
XS
SM
MD
LG