Доступність посилання

ТОП новини

Україна підрахувала збитки від окупації Криму


Україна отримає 950 мільярдів гривень збитків від окупації Криму. Про це заявив український міністр юстиції Павло Петренко.

«Мін’юст систематизував інформацію від наших міністерств і відомств про ті збитки, яких було завдано окупацією Криму. Сума становить 950 мільярдів гривень. Ці збитки не включають упущеної вигоди, яка буде обрахована додатково. Вони не враховують вартості корисних копалин», – зазначив Петренко.

Завдяки ухваленню закону про окуповані території, Україна одержала додаткові механізми захисту своїх інтересів, говорить Павло Петренко. Зокрема, притягнення до відповідальності за військові злочини і злочину проти цілісності України іноземних громадян, включаючи високопосадовців.

За словами Петренка, Рада національної безпеки і оборони вже доручила правоохоронним органам відпрацювати механізми притягнення до відповідальності, відкрити кримінальні справи і притягнути співучасників, причетних до злочинів, «включаючи російських посадовців, які ухвалювали рішення про введення військ».
XS
SM
MD
LG