Доступність посилання

ТОП новини

Стан Кернеса надалі тяжкий – лікар


Після проведеної операції Харківський міський голова Геннадій Кернес перебуває у тяжкому стані, з ним працюють реаніматологи і анестезіологи. Про це повідомив директор Харківського інституту загальної і невідкладної хірургії Валерій Бойко.

«Станом на 18:00 Кернес перебуває у непритомному стані, під наркозом. Торакоабдомінальне поранення – це завжди загрозлива для життя ситуація. У Геннадія Кернеса великі пошкодження органів грудної клітки, черевної порожнини і заочеревинного простору. Операція, яку ми зробили, носила реанімаційний характер. Ми зупинили кровотечу, скоректували життєво важливі функції. Стан хворого тяжкий, ближче до дуже тяжкого. Зараз проводяться консиліуми лікарів різних спеціальностей і додаткова діагностика його стану. Геннадій Кернес перебуває під наркозом, до нього підключений апарат штучної вентиляції легенів», говорить Бойко.

Сьогодні близько 12:00 харківський міський голова Геннадій Кернес був поранений у спину невідомим, коли він їхав на велосипеді на Білгородському шосе. Його доставили до лікарні швидкої та невідкладної допомоги, де прооперували.

Виконувач обов’язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив МВС і СБУ розслідувати замах на життя мера Харкова Геннадія Кернеса.
XS
SM
MD
LG