Доступність посилання

ТОП новини

У Сумах екс-мер звинувачує керівника міста у порушенні законів


У Сумах вирують перевиборчі пристрасті. Вже на другий день офіційного старту агітації лунають звинувачення у порушеннях законів на адресу кандидатів на посаду міського голови міста.

Колишній сумський міський голова та довірена особа кандидата на посаду міського голови Сум Анатолія Жука Геннадій Мінаєв зробив заяву про порушення антикорупційного законодавства виконуючим обов’язки міського голови Сум та кандидата на пост мера Олександром Лисенком.

Про це Мінаєв заявив на своїй прес-конференції 28 квітня. За його словами, Лисенко займає посаду в міськраді так і не припинивши підприємницьку діяльність, що є прямим порушенням законодавства. Також він закликав прокуратуру до реакції щодо цього питання.

«Сьогодні у Лисенка тільки один шлях. Вже можна нікуди не балотуватися. Сьогодні прокуратура складає протокол про корупційні дії. Подає до суду. Проходить суд. І звільнення з посади. Іншого шляху немає у цієї людини! Який кандидат в мери?! У витягу з Єдиного держреєстру заявлений термін для пред’явлення вимог кредиторів – до 13 травня. Тому раніше 14 травня Лисенко не може закрити свою підприємницьку діяльність», – заявив Геннадій Мінаєв.

За законом, особа, яка обрана на виборчу посаду в органи місцевого самоврядування, може розпочати виконання обов’язків не раніше припинення підприємницької діяльності. В іншому випадку особа притягується до відповідальності за статтею про адміністративні правопорушення і підлягає звільненню у 3-денний термін.

Олександр Лисенко не згоден зі звинуваченнями, називає їх брудними технологіями. Він заявляє, що свою підприємницьку діяльність вже припинив та пройшов спеціальну перевірку. Зауважує, що якщо Мінаєв «сказав «А», має сказати і «Б», подавши відповідну заяву в прокуратуру. Або ж хоча б проконсультується з юристами.

Такі звинувачення – «слова лузера»

«Маячня» – це грубо начебто, «неправда» – м’яко. Бажання в чомусь звинуватити. Я думаю, це не допоможе в його брудних технологіях. Якщо він сьогодні долучається до брудних технологій, не маючи можливості обґрунтувати їх, то, зрозуміло, що це лузера, слова лузера», – прокоментував Радіо Свобода в.о. міського голови та кандидат на посаду мера Сум Олександр Лисенко.

На сьогодні на посаду міського голови Сум зареєстровано 4 кандидати, ще 3 подали заявку.

Серед зареєстрованих кандидатів вже згадані самовисуванець Анатолій Жук, «підопічний» Геннадія Мінаєва, та Олександр Лисенко, в.о. міського голови та секретар Сумської міськради, висунутий ВО «Батьківщина». А також Олександр Тимчук, самовисуванець, підприємець та депутат міськради, та Сергій Клочко, самовисуванець.

Доки передвиборча гонка перетворюється в запеклу боротьбу, в Сумах все частіше лунають чутки про можливу активізацію сепаратистів, а на кордонах Сумщини з Росією продовжують рити захисні протитанкові рови

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG