Доступність посилання

ТОП новини

У Празі пройшла демонстрація на підтримку України


У Празі пройшла демонстрація під гаслом «За вашу і нашу свободу!»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:24 0:00

«За вашу і нашу свободу!» – гасло демонстрації у Празі

Демонстрація на підтримку незалежності України відбулася у Празі у понеділок увечері. У ній взяли участь чеські, білоруські і словацькі політики та громадські активісти.

Білоруський дисидент, кандидату у президенти Білорусі Алєсь Міхалевіч закликав українців не здавати позицій, відстояти незалежність своєї країни. Про небезпеку російської агресії в Україні говорив у своєму виступі і російський громадський діяч, голова російської громадської організації в Чехії «Русская традиция» Ігор Золотарьов.

«Нова хвиля «совєтизації» пострадянського простору, зокрема, країн колишнього СРСР сьогодні є небезпечним явищем, не можна допустити створення нового СРСР», – закликала у своєму виступі чеський політик, колишній міністр сільського господарства, кандидат до Європейського парламенту від Ліберальної екологічної партії Мілена Віценова.

Словацький дисидент, один із активних діячів «оксамитної революції» у Словаччині Федор Гал застерігав від байдужості, яка свого часу привела світ до Другої світової війни.

У своїх виступах підтримали Україну також чеський політик Яна Чернохова, відомий чеський учений, колишній ректор Карлового університету в Празі Вацлав Гампл.

Демонстранти тримали в руках українську, білоруську, грузинську і чеську символіку, прапор Європейського союзу, а також гасла проти російської окупації України.
XS
SM
MD
LG