Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії про санкції ЄС: невже не соромно?


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що санкції Євросоюзу проти 15 російських і українських громадян не сприятимуть врегулюванню ситуації в Україні.

«Якщо саме так в Брюсселі хтось сподівається стабілізувати ситуацію на Україні, то це очевидне свідчення повного нерозуміння внутрішньополітичної ситуації в цій країні і пряме запрошення місцевим неонацистам продовжувати творити беззаконня і позасудові розправи щодо мирного населення Південного Сходу. Невже не соромно?», – йдеться в реакції МЗС Росії на запровадження санкцій.

Як заявили у відомстві, нова порція санкцій ЄС «не може не викликати відторгнення». «Замість того, щоб змусити київську кліку сісти за стіл переговорів з Південно-Сходом України щодо майбутнього становища країни, наші партнери йдуть на поводу у Вашингтона з усе новими недружніми жестами на адресу Росії», – заявили у МЗС Росії.

Сьогодні ЄС оприлюднив прізвища 15 осіб, яких торкнуться санкції за дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету й незалежності України.

Вчора США запровадили санкції проти ще сімох російських чиновників і 17 компаній, близьких до соратників президента Росії Володимира Путіна.
XS
SM
MD
LG