Доступність посилання

ТОП новини

Махніцький у Лондоні: Україна знає, як пришвидшити повернення вкрадених коштів


Олег Махніцький
Олег Махніцький
Україна знає, як пришвидшити повернення з-за кордону мільярдних коштів, вкрадених в українського народу і виведених злочинним шляхом до іноземних держав, заявив у Лондоні в.о. генпрокурора Олег Махніцький.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, у британській столиці Махніцький брав участь у форумі з питань повернення активів.

Під час спільної прес-конференції з генеральним прокурором США Еріком Холдером і міністром внутрішніх справ Великобританії Терезою Мей Махніцький заявив, що сьогодні в суспільстві існують високі очікування щодо повернення награбованого у найближчій перспективі.

«Ця стандартна процедура є довготривалим процесом, але гроші потрібні українській економіці вже сьогодні», – заявив він.

Проте в Україні не збираються тільки очікувати на багатоетапне, крок за кроком, проходження формальних міжнародних процедур. Як наголосив Олег Махніцький, слідство буде проводитись не лише в Україні. за його словами, на прохання української сторони розслідування проходитиме паралельно в інших країнах. «І для цього ми готові поділитися усією необхідною інформацією з зарубіжними колегами. Нерідко в них є більше можливостей і ресурсів для розслідування», – сказав Махніцький.

Він наголосив, що повернення в Україну коштів злочинців, за словами Генерального прокурора, – це справа не тільки самої України, а й справа боротьби з корупцією в усьому світі.

Відповідаючи на запитання журналістів з приводу причетності конкретних осіб до фінансування тероризму, зокрема, Андрія Клюєва, керівник Генпрокуратури відповів: «Наразі зарано говорити про конкретні обвинувачення Клюєва у причетності до організації та фінансування сепаратистських заворушень на сході України. Розслідування за цими фактами триває».

Напередодні в інтерв’ю британському виданню Financial Times Махніцький заявив, що лише до Росії втікачі-високопосадовці вивезли мінімум 32 мільярди доларів готівкою.
XS
SM
MD
LG