Доступність посилання

ТОП новини

За фактом захоплення Луганської ОДА порушено кримінальну справу – ГПУ


Захоплення Луганської ОДА
Захоплення Луганської ОДА
За фактом захоплення Луганської облдержадміністрації розпочато розслідування, повідомляє Гененеральна прокуратура.

«Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), частиною 1 статті 294 (масові заворушення) та частиною 1 статті 338 (наруга над державними символами) Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомленні.

За інформацією Генпрокуратури, під час штурму «зловмисники пошкодили майно облдержадміністрації, а проникнувши у приміщення зірвали з даху будівлі прапор України».

Розслідування перебуває на контролі керівництва Генеральної прокуратури.

Сьогодні люди у масках, камуфляжі, з битами і арматурою в руках захопили будівлю Луганської обласної держадміністрації. Над ОДА вивісили російський прапор.

Після захоплення будівлі Луганської ОДА натовп людей з російськими прапорами рушив до обласної прокуратури. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, будівлю зайняли одразу, опору їм ніхто не чинив.

Приходили люди з автоматами і на обласну телерадіокомпанію. Їм надали прямий ефір. Виступив чоловік у камуфляжі – В’ячеслав Петров. У титрах було написано, що він представник штабу «Вільної Луганської республіки».

У кількахвилинному виступі чоловік закликав жителів області не панікувати, а готуватися до місцевого референдуму, який, сказав він, відбудеться 11 травня.
XS
SM
MD
LG