Доступність посилання

ТОП новини

Росія може переглянути учаcть західних компаній у спільних енергопроектах – Путін


В Україні немає ні російських військових, ні російських сил безпеки, ні російських інструкторів, заявляє президент Росії Володимир Путін.

«Ми чули, що там є наші спеціальні сили і спеціальні інструктори. Я заявляє вам з повною відповідальністю: там немає ні російських інструкторів, ні російських сил безпеки, ні російських військ», – сказав Путін, виступаючи у вівторок у Мінську на засіданні Вищої Євразійської ради.

За словами Володимира Путіна, російський уряд пропонував йому вжити певних кроків у відповідь на санкції Заходу, але поки що він у цьому не бачить потреби. Але якщо санкції продовжуватимуться, Росія може переглянути участь західних компаній у спільних енергетичних проектах, наголосив Путін.

У вівторок Держсекретар США Джон Керрі заявив, що ситуація в Україні є сигналом тривоги для НАТО. Під час виступу у Вашингтоні Керрі зазначив, що через окупацію Криму та дестабілізацію у Східній Україні, Росія намагається «змінити систему безпеки у Східній Європі».

У понеділок США заявили про запровадження нових санкцій проти сімох російських чиновників і 17 компаній, близьких до соратників президента Росії Володимира Путіна. У вівторок ЄС оприлюднив прізвища 15 осіб, яких торкнуться санкції за дії, що підривають чи загрожують територіальній цілісності, суверенітету й незалежності України.
XS
SM
MD
LG