Доступність посилання

ТОП новини

США обурені звірячим нападом у понеділок на мирних демонстрантів у Донецьку – заява


Посольство Сполучених Штатів Америки в Києві оприлюднило заяву з приводу спалаху насильства у Східній Україні.

США висловили обурення звірячим нападом у понеділок увечері на мирних демонстрантів за єдність країни у Донецьку, серед яких були жінки і діти.

«Це безглузде насильство нагадує про необхідність боротьби за людську гідність, яка є підвалиною політичної дискусії у сьогоднішній Україні», – йдеться у заяві, оприлюдненій посольством США.

Сполучені Штати також засудили взяття сепаратистами у заручники як українців, так і міжнародних спостерігачів, декого з яких брутально побили.

«У сучасному демократичному суспільстві не повинно бути місця такому нелюдському поводженню», – зазначається в заяві.

Назвавши це не що інше, як тероризм, США висловили підтримку зусиллям уряду України протистояти цій загрозі та захистити життя і безпеку своїх громадян.

Крім того, у заяві відзначено, що США закликають усіх, хто має вплив на ці озброєні угруповання, включаючи Російську Федерацію, вжити заходів для негайного припинення усіх насильницьких дій і звільнення усіх заручників.

«Це підтверджує, наскільки важливі вибори 25 травня для майбутнього країни. У цій справі український народ матиме повну підтримку Сполучених Штатів», – йдеться у заяві, оприлюдненій посольством США з приводу спалаху насильства в Східній Україні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG