Доступність посилання

ТОП новини

До ЦВК не надходили заяви від кандидатів у президенти про зняття з виборів


До Центральної виборчої комісії не надходили заяви зареєстрованих кандидатів у президенти про відмову від участі у виборах, повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

«Немає у мене такої інформації, щоб хтось подав відповідну заяву до ЦВК», – заявив Магера на прес-конференції в середу.

Коментуючи заяви одного з кандидатів у президенти Олега Царьова про намір знятися з балотування, заступник голови ЦВК наголосив, що «оголосити можна про що завгодно, але важливим є факт надходження відповідної заяви до ЦВК, і така заява повинна бути зареєстрована не пізніше завтрашнього дня».

Він нагадав, що згідно з вимогами закону кандидат у президенти може відмовитися від участі у виборах, подавши заяву не пізніше 1 травня.

За його словами, ЦВК має не пізніше 2 травня затвердити текст бюлетеня з виборів президента, і заяви про зняття з виборів, подані кандидатами після 1 травня, враховуватися не будуть.

«Ті заяви, які надійдуть до ЦВК пізніше 1 травня, не розглядатиме комісія, і текст виборчого бюлетеня буде таким, який є, природно, за винятком таких екстраординарних випадків, якщо не дай Бог, хтось із кандидатів помре до цього часу…», – зазначив Магера.

Раніше народний депутат фракції Партії регіонів Олег Царьов заявив про зняття своєї кандидатури з виборів президента України і закликав до їх бойкоту. Відповідну заяву він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook. Вибори президента України призначені на 25 травня.
XS
SM
MD
LG