Доступність посилання

ТОП новини

Чотири винищувачі з Данії прибули до Естонії


Чотири данські винищувачі прибули до Естонії. Це відбувається у рамках посилення НАТО своєї присутності у східних країнах-членах Північноатлантичного альянсу.

Під час церемонії прем’єр-міністр Естонії Тааві Рийвас привітав рішення НАТО щодо направлення військових літаків у цю країну, зазначивши, що це допоможе посилити безпеку у регіоні.

До цього часу єдина військово-повітряна база НАТО у країнах Балтії була у місті Шауляй, що на півночі Литви. Починаючи з 2004 року, звідти здійснювалося патрулювання повітряного простору Литви, Латвії і Естонії.

28 квітня до Естонії прибуло 150 американських військових. Загалом до Польщі та країн Балтії було направлено 600 американських солдатів для посилення східних кордонів НАТО.

Британія та Франція 28 квітня направили до цих країн вісім військових літаків для посилення патрулювання повітряного простору. Чотири британські літаки приземлилися у Литві, тоді як чотири французьких – на півночі Польщі.

Раніше НАТО оголосило про посилення охорони повітряного простору, моря та суші у країнах Східної Європи, щоб протистояти можливій російській агресії.

За оцінками оглядачів, на кордоні з Україно Росія сконцентрувала багато своїх військових. Москва це спростовує і звинувачує Захід у підігріванні напруженості.

XS
SM
MD
LG