Доступність посилання

ТОП новини

Прообраз етнічної чистки з’явився в Донецьку (інтернет-видання)


Однією з головних вимог Майдану було покарання корупціонерів, які перебували у владі при Януковичі. Представники тієї влади основним резервом вважали тіньову економіку, яку вони не побороли, а очолили. Сьогодні, як наголошує дописувач «Економічної правди», активи представників попередньої влади є додатковим резервом для підтримки українського бюджету. Їх можна покарати по-європейськи, конфіскувавши їхнє майно в Україні – землі, оформлені на родичів і третіх осіб розкішне житло та бізнес-активи. Важливо зупинити грошові потоки, які все ще надходять тим, хто переховується у Росії та країнах ЄС. Як це зробити, щоб не руйнувати працюючі підприємства і не посилювати кризу в економіці, яка і без того дихає на ладан? Як наголошує дописувач, насамперед треба розрізняти підприємства, що випускають продукцію та генерують послуги, і т.ак звані «прокладки», які у кращому випадку відіграють роль трейдера. Перші можна націоналізувати, продати з відкритих торгів і перевести у сферу легальної економіки. Підприємства другого типу слід ліквідувати. Про інші необхідні дії йдеться в статті «Велика конфіскація».

Компроміс з Росією в українському питанні нині не можливий. Путін намагається самоствердитись перед Заходом і встановити свій порядок денний. Москва поступово реалізує сценарій із захоплення України, користуючись при цьому слабкістю київської влади та підтримкою деяких українських політиків. На цьому в інтерв'ю «Gazeta.ua» наголошує російський політолог Станіслав Бєлковський.

Серед демонстрантів, яких нещодавно побили радикали в Донецьку, не було жодної людини, яка б говорила українською мовою. Не було ніяких інших прапорів, крім національних, українських, констатує в інтернет-виданні «Лівий берег» очевидець подій, донецький журналіст Денис Казанский. Побоїще не було зіткненнями на ґрунті «фашист – антифашист», навіть в тому збоченому розумінні, яке зазвичай вкладає в це протистояння Росія. Це було побиття українців російськими нацистами за те, що вони українці. Прообраз етнічної чистки, тінь якої виразно замаячила над регіоном у разі його відділення від України, наголошує журналіст. Чи стануть російські шовіністи терпіти на своїй території українців – ще дуже велике питання. Адже будь-яке звірство вони завжди можуть виправдати тим, що знущалися над «фашистами», які тільки й заслуговують такого поводження. Все це ми вже багато разів проходили, нагадує журналіст у статті «Дякуємо за урок».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG