Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові на першотравневі акції вийшли комуністи і проросійські «Захисники Харкова»


Комуністи та проросійські активісти у Харкові пройшли «антифашистським» маршем
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00
У Харкові більше ніж тисяча комуністів і проросійських «Захисників Харкова» пройшли демонстрацією центральною вулицею міста Сумською. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, вони вигукували гасла «Хунту геть», «Праця, мир, травень», «Росія» і «Референдум».

Міська влада на перешкоду можливим провокаціям перекрила центральні станції метрополітену, заборонила рух транспорту в центрі міста.

Зараз на площі Свободи, де проходить мітинг, багато міліції. Радіо Свобода міліціонери заявили, що їм хочеться спокою і миру.

На сторінках у соцмережах харківського Антимайдану вночі були поширені заклики щодо перешкоди в донесенні «правди» українським журналістам. Серед тих, кого потрібно виштовхнути з площі Свободи, вказують і на журналістів Радіо Свобода.

Євромайданівці через смс-повідомлення і на сторінках у соцмережах закликали своїх активістів не виходити на вулиці в центрі Харкова, щоб уникнути провокацій і сутичок.

Напередодні прокурор області Василь Синчук попереджав про провокації, які можуть трапитися під час травневих свят і просив людей не долучатися до масових мітингів.

Раніше правоохоронці повідомили, що затримали лідерів проросійського руху «Південний-схід» Юрія Апухтіна й активіста Спартака Головачева. Сьогодні суд має обрати для них запобіжний захід.

Голова Харківської області Ігор Балута після наради з виконувачем обов’язків президента України Олександром Турчиновим наголосив, що правоохоронці жорстко реагуватимуть на будь-які спроби сепаратистів порушувати порядок в місті чи захоплення держбудівель.
XS
SM
MD
LG