Доступність посилання

ТОП новини

Україна отримає до 5 мільярдів доларів позик уже у травні – Яценюк


(архівне фото)
(архівне фото)
Україна вже протягом цього місяця має отримати перший транш позики від Міжнародного валютного фонду у 3 мільярди доларів, а також 1 мільярд від США і до одного мільярда від Європейського союзу, повідомив сьогодні журналістам прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

За його словами, загалом, крім 17 мільярдів доларів від МВФ на два роки, Україна відразу отримає 1 мільярд доларів від США, 1,6 мільярда євро від ЄС до кінця цього року і 1,5 мільярда доларів від Світового банку.

За словами прем’єра, частина цих коштів піде в золотовалютні резерви Національного банку України, інша частина – на стабілізацію макрофінансової ситуації в Україні, а також на те, щоб вчасно виплачувати заробітні плати і пенсії.

Яценюк зазначив, що для збалансування бюджету уряд пішов на низку «складних, але потрібних рішень»: щодо скорочення кількості державних службовців, скорочення міністерств, видатків державної служби і в цілому органів державної влади, а також рішення про зміну порядку нарахування пенсій, особливо для тих, хто мав «надмірні» пенсії в більш як 10 тисяч гривень, про оподаткування багатих чи введення додаткового оподатковування для великих компаній.

Окрім того, ухвалили низку складних рішень в енергетичному секторі, зокрема, про підвищення тарифів – «тому що тарифи на газ в Україні на 40 відсотків менші, ніж у Росії, і це при тому, що Росія нам подвоїла рахунок за газ», сказав Яценюк.

Прем’єр також висловив сподівання, що економіка може стабілізуватися протягом двох років і з 2016 року вийти «на стабільне потужне зростання», повідомила пресова служба Кабінету міністрів.
XS
SM
MD
LG