Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії попереджає про «катастрофу» через операцію в Слов’янську


Проросійські сепаратисти в Слов'янську, 2 травня 2014 року
Проросійські сепаратисти в Слов'янську, 2 травня 2014 року
Міністерство закордонних справ Росії заявляє, що операція українських силовиків у Слов’янську призведе до «катастрофи».

«У Росії обурені початком у Слов’янську каральної військової операції із залученням терористів з «Правого сектора» та інших ультранаціоналістичних організацій. Підрозділи української армії використовують танки, іншу важку техніку, бойові вертольоти, які завдають по протестувальниках ракетні удари. Надходить інформація про загиблих і поранених», – заявили в російському зовнішньополітичному відомстві.

Російське МЗС також звинуватило США та Євросоюз у знищенні шансів на мирне вирішення кризи в Україні через підтримку «організаторів держперевороту в Києві в їх лінії на силове придушення протестів».
Відомство закликає Захід відмовитися від «руйнівної політики щодо України».

«Режим у Києві, який розірвав угоду від 21 лютого, тепер грубо порушив зобов’язання за Женевською заявою від 17 квітня, яка вимагає як найбільш термінового кроку припинення будь-якого насильства», – кажуть в МЗС Росії.

У відомстві також повідомили, що днями в Донецьку область «на прохання західних партнерів і у взаємодії з керівництвом Ради Європи» був направлений представник президента Росії Володимир Лукін для сприяння врегулюванню ситуації із затриманими в Слов’янську військовими фахівцями європейських країн. МЗС Росії вимагає гарантувати його безпеку.

Нині в Слов’янську відбувається антитерористична операція, місто оточене силами антитерористичної операції. Жителів просять не виходити на вулиці під час антитерористичної операції.

Міністерство оборони заявило про двох загиблих військовослужбовців і кількох поранених під час обстрілу вертольотів Мі-24 поблизу Слов’янська.

За даними відомства, проти українських силовиків використовують сучасну російську зброю.
XS
SM
MD
LG