Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов закликає Росію припинити істерію, погрози й залякування


(архівне фото)
(архівне фото)
Виконувач обов’язків президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов закликав сьогодні керівництво Росії припинити істерію навколо подій, що відбуваються в Україні, погрози і залякування.

«Коли вас турбують порушення прав громадян, то займіться їхнім захистом у своїй країні, де порушення прав набуло системного характеру», – заявив Турчинов Москві.

«Ми вимагаємо від Росії припинити провокації проти нашої країни та не використовувати тероризм, диверсії та військову загрозу як форму тиску на нашу країну», – мовиться в його зверненні з приводу початої сьогодні вранці активної фази антитерористичної операції проти, за його словами, головної бази бойовиків, які тероризують весь Донецький регіон, розташованої в місті Слов’янську.

Голова держави звернув увагу, що сьогодні вночі були спроби прориву державного кордону групою озброєних російських диверсантів, які були зупинені українськими прикордонниками.

«Незважаючи на всі проблеми та протидію, ми забезпечимо мир та спокій в нашій державі та зупинимо терористичну загрозу на сході України, – заявив Турчинов.

«Ми вимагаємо від терористів, диверсантів, всіх тих, хто підняв зброю на нашу країну, скласти зброю, здатись, звільнивши заручників та адміністративні будівлі. Ті, хто здасть зброю та не причетні до важких злочинів, будуть амністовані, хто винен у вбивствах та катуваннях – будуть покарані», – наголосив в. о. президента.

За його словами, «в ході сьогоднішнього етапу операції вдалося захопити всі укріплені вогневі опорні пункти та блок-пости терористів навколо міста Слов’янськ, повністю замкнувши його оточення», і «наступ на терористів продовжується».

«Під час операції злочинці зазнали значних втрат: багато загиблих, поранених та заарештованих. На превеликий жаль, ми маємо інформацію про двох загиблих і семеро поранених наших військових. Дякую всім героям, які мужньо захищають нашу країну. Вічна пам’ять тим, хто загинув, захищаючи свою Батьківщину», – заявив Олександр Турчинов.
XS
SM
MD
LG