Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: підтримка Росією сепаратизму на Сході України – подвійні стандарти


Міністерство закордонних справ України наголосило сьогодні на «подвійних стандартах Кремля» у ставленні до подій в Україні і в самій Росії.

В МЗС звернули увагу на повідомлення ЗМІ про арешт у Росії трьох активістів, які вивісили прапор ФРН над будівлею ФСБ в Калінінграді «як символ необхідності виходу Калінінградської області зі складу Росії та її приєднання до Європейського союзу», мовиться в заяві.

У Києві викликає здивування, що «в той самий час подібні дії сепаратистів на сході України, здійснювані до того ж із застосуванням зброї, захопленням адміністративних будівель і заручників, всіляко заохочуються офіційною російською владою».

«Більше того, російська сторона ще й цинічно вимагає звільнити окремих лідерів сепаратистів, які були затримані не просто за підняття іноземного прапора над українськими адміністративними будівлями, а за організацію насильницьких акцій, спрямованих на розкол країни та приєднання її окремих частин до іноземної держави», – наголосили в МЗС.

Це є, зокрема, свідченням безпосереднього залучення Кремля до дестабілізації ситуації у східних областях України, звернено увагу в документі.
XS
SM
MD
LG