Доступність посилання

ТОП новини

Швейцарія додала до списку санкцій 10 росіян і 5 ватажків сепаратизму в Україні


Уряд Швейцарії розширив список санкцій щодо конкретних осіб через їх позицію щодо України. У новий «чорний список» потрапили 15 осіб. Серед них фігурують 10 росіян і п'ятеро осіб, причетних до заворушень на південному сході України. Загалом список налічує 48 прізвищ.

Швейцарія підкреслює, що основна мета ухвалення такого списку – перешкодити ігноруванню міжнародних санкцій, пов'язаних із ситуацією в Україні.

Щодо всіх осіб у списку вводяться обмеження на фінансові операції на території Конфедерації, вони не зможуть перевести до Швейцарії свої активи.

Швейцарським фінансовим посередникам заборонено встановлювати нові ділові відносини з фізичними особами, зазначеними в списку.

Всім особам, що потрапили в список, заборонено в’їзд до Швейцарії на підставі того, що країна, не будучи членом ЄС, входить до Шенгенської зони і застосовує загальноєвропейські правила.

В оновлений список, який набрав чинності 2 травня, увійшли постпред президента Росії в Криму Олег Белавенцев, російський міністр у справах Криму Олег Савельєв, губернатор російської влади Севастополя Сергій Міняйло, віце-спікери Держдуми Людмила Швецова та Сергій Неверов, начальник Генштабу Росії Валерій Герасимов, глава «Донецької народної республіки» Сергій Пургін, представники так званого «керівництва ДНР» Денис Пушилін і Сергій Циплаков.

Раніше у відповідь на українські події Берн заморозив рахунки в банках Конфедерації Віктора Януковича і його оточення, зупинив поставки в Росію матеріалів військового призначення, програму тренування в Швейцарії російських військових фахівців, а також переговори з Росією щодо укладення угоди про зону вільної торгівлі.
XS
SM
MD
LG