Доступність посилання

ТОП новини

Міліція допитує учасників сутичок в Одесі, затримано понад 130 осіб


Пожежа в будинку профспілок в Одесі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00

Пожежа в будинку профспілок в Одесі

Міліція Одеси затримали понад 130 учасників зіткнень між противниками і прихильниками єдності України в центрі Одеси в п'ятницю. Про це повідомили в обласному управлінні міліції.

Правоохоронці розпочали 10 кримінальних проваджень за такими статтями кримінального кодексу: «Масові заворушення», «Умисне вбивство», «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу», «Хуліганство», «Захоплення державних або громадських будівель або споруд» та «Умисне знищення або пошкодження майна». Наразі триває активний допит затриманих.

«Міліція зробить усе від неї залежне, щоб притягнути всіх винних до відповідальності», – йдеться повідомленні.

Як уточнили в обласному МВС, заворушення в Одесі забрали життя 37 людей, ще 200 людей постраждали, у тому числі 22 міліціонери. Через трагічні події в Одесі оголошено триденну жалобу.

Сутички спалахнули у п’ятницю, коли на колону фанатів футбольних клубів «Чорноморець» (Одеса) і «Металіст» (Харків), які цього дня грали в Одесі матч, а також інших громадян, що йшли з прапорами України й закликали до єдності держави, напали проросійські молодики в масках, із битами й шумовими гранатами. При цьому, за повідомленнями й фотографіями в соцмережах, частина міліції діяла спільно з радикалами й використовувала однакові з ними знаки належності – червоні стрічки на рукавах.

Нападники врешті опинилися в меншості і були змушені відступати, застосовуючи проти демонстрантів вогнепальну зброю. Українські демонстранти за допомогою пожежної машини пробили барикади сепаратистів і ліквідували табір «антимайданівців», що вже п’ять місяців стояв на площі Куликове поле; частина проросійських нападників забарикадувалася в Будинку профспілок неподалік, відстрілюючись звідти і закидаючи активістів «коктейлями Молотова». У будівлі спалахнула пожежа. Активісти намагалися рятувати нападників, які вистрибували з вікон.

У соціальних мережах пишуть, що в Одесі «НАТО – народна антитерористична операція».
XS
SM
MD
LG