Доступність посилання

ТОП новини

Джемілєв після кількох годин блокування на КПП в Армянську повертається до Києва


Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв повертається до Києва. В суботу йому не вдалося потрапити на півострів через пункт пропуску «Турецький вал» в Армянську.

Як передає «Крим.Реалії», на півострів Джемілєв не зміг потрапити через блокування, яке влаштували на кордоні російські спецпризначенці і кримська самооборона.

Трасу Армянськ-Херсон блокували чотирма смугами з автомобілів УРАЛ, БТР, а також бійцями ОМОН і інших силових спецпідрозділів Росії.

Всього у блокуванні кордону взяли участь, за різними оцінками, до тисячі бійців різних силових підрозділів Росії.

​Ще одну лінію «оборони» спорудили на в'їзді в Армянськ озбройні битами і палицями активісти місцевих проросійських організацій.

Керівники Меджлісу ухвалили рішення про повернення Джемілєва до Києва, щоб уникнути сутичок.

У той же час глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив журналістам, що до Дня депортації 18 травня питання з допуском Джемілєва до Криму буде вирішено, як і з «допуском будь-якого кримського татарина на свою батьківщину».

«18 травня в Криму очікується багато іноземних гостей і Мустафа Джемілєв дожен бути на всіх цих заходах», – зазначив Чубаров.
​Для того, щоб кримські татари (приблизно 5 тисяч – ред.), які зустрічали Джемілєва на «Турецькому валу», змогли покинути контрольно-пропускний пункт, російські військові відкрили коридор. Після того, як кримські татари покинули КПП, поїхав і сам Джемілєв.
XS
SM
MD
LG