Доступність посилання

ТОП новини

На заборонений проросійський мітинг у Харкові прийшли 500 осіб


У Харкові близько 500 прихильників федералізації провели свій мітинг. Вони зібралися на площі Свободи перед пам’ятником Леніну, тримали прапори Росії та СРСР, скандували «Росія».

На транспарантах мітингувальників було написано «Одесса – Хатынь 21 века», «Деды побеждали не для того, чтобы людей сжигали», «Хунту долой! Славянск – герой!», «Одесса – город-герой!», «Краматорск, держись, мы с тобой!», «Россия, защити от геноцида».

Під час мітингу демонстранти закликали церкву піддати анафемі винних у масовій загибелі людей в Одеському будинку профспілок.
Крім того, учасники акції вимагають притягнути до відповідальності харківських ультрас «Металіста», які 2 травня брали участь в одеських подіях.

Мітинг відбувся попри судову заборону. У Харківській області через трагічні події в Одесі, внаслідок яких загинули понад 40 людей, до 5 травня оголошена триденна жалоба.

Через жалобу харківський Євромайдан вирішив перенести заплановане на неділю народне віче. Місцевий Антимайдан не став скасовувати свій захід.
XS
SM
MD
LG