Доступність посилання

ТОП новини

Поки в Одесі тривали заворушення, керівництво міліції було на нараді у прокурора – Аваков


Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що, за його даними, у перші години зіткнень, що тривали в Одесі 2 травня, керівники місцевої міліції були на нараді у прокурора.

«У день зіткнень, коли проукраїнська хода уболівальників зіткнулася з Антимайданом, всіх керівників міліції прокурор зібрав на нараду «як правильно боротися з безладами». Нарада тривала, як мене поінформували, при вимкнених телефонах, 4 години. З 12-ї до 16-ї години. Хода вболівальників почалася о 15-й», – цитує заяву міністра прес-служба МВС.

За словами Авакова, «міліція в Одесі діяла жахливо, можливо, злочинно». «Все керівництво одеського главку звільнено з посад. Триває розслідування їхньої діяльності. Ніякого соромʼязливого прикриття «честі мундира» не буде. Як не буде й огульного паплюження», – додав Аваков.

У неділю, 4 травня, у МВС повідомили, що затриманих раніше 67 учасників масових заворушень звільнено з-під варти за рішенням одеської прокуратури. Пізніше у прокуратурі спростували цю інформацію і наголосили, що звільнення відбулося за рішенням місцевої міліції.
XS
SM
MD
LG