Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку затримали спільника «Стрілка» – СБУ


У Донецьку співробітники СБУ затримали активіста місцевого екстремістського угруповання, який намагався налагодити нелегальне постачання зброї в південно-східні регіони України і фінансування сепаратистського руху і терористичної діяльності, повідомляє Служба безпеки.

За повідомленням, таке завдання громадянин «Г», 41-річний мешканець Донецька отримав від керівника розвідувально-диверсійної групи ГРУ Генерального штабу Збройних сил Росії Ігоря Гіркіна (позивний «Стрєлок»).

«За дорученням російського диверсанта, наприкінці квітня «Г» відвідав місто Сімферополь, де налагодив співпрацю з кримськими сепаратистами. Після цього керівник розвідувально-диверсійної групи визначив йому канали конспіративного зв’язку та напрями подальшої організації екстремістської діяльності з дестабілізації ситуації у південно-східних регіонах нашої держави», – повідомили в СБУ.

Громадянин «Г» також підбирав так званих «добровольців» для участі під керівництвом «Стрєлка» і його спільників у збройному протистоянні з правоохоронними органами, підготовці та здійсненні терористичних та диверсійних актів на Донеччині, додали у відомстві.

Головне слідче управління СБУ розпочало кримінальне провадження за статтею «сприяння у створенні терористичної групи».
XS
SM
MD
LG