Доступність посилання

ТОП новини

Небезпека громадянської війни в Україні зростає – президент Чехії


Президент Чеської Республіки Мілош Земан
Президент Чеської Республіки Мілош Земан
Президент Чеської Республіки Мілош Земан вважає, що в Україні зріс ризик громадянської війни.

«Після подій в Одесі повинен вважати варіант громадянської війни за дещо більш правдоподібний», – сказав Мілош Земан на прес-конференції з нагоди офіційного візиту до Чехії президента Німеччини Йоахима Гаука.

Обговорюючи з Гауком кризу в Україні, чеський лідер також зауважив, що громадянський конфлікт «може стати приводом для закордонної інтервенції».

Президент Німеччини Йоахим Гаук висловив сподівання, що Україна та Росія все ж повернуться до переговорів. Він також підтримав ідею розв’язання української кризи за допомоги ОБСЄ.

Як повідомляють чеські ЗМІ, Мілош Земан висловив сумнів щодо того, чи має українська влада під контролем армію. Такою була його реакція на звільнення захоплених у полон проросійськими сепаратистами у Слов’янську іноземних експертів ОБСЄ, серед яких був і чеський офіцер.

Земан не вперше виступає з суперечливими твердженнями. В середині квітня він заявив, що в Україні «проти одних гангстерів воюють інші гангстери». Ще раніше чеський президент сказав, що Крим «ніколи Україні не належав».
XS
SM
MD
LG