Доступність посилання

ТОП новини

Відмова США дати Україні зброю переконала Путіна у безкарності – сенатор


Відмовивши Україні у наданні зброї, США дали Путіну сигнал, що він може безкарно продовжувати агресію проти України. Про це в інтерв'ю CNN заявив сенатор-республіканець Рон Джонсон, який входить до Сенатського комітету із закордонних справ.

«Всі санкції, всі погрози санкцій мали дуже малий ефект. Володимир Путін зверне увагу лише на вчинки, силу та рішучість. Слова на нього не вплинуть. Саме це ми чуємо в Україні», – зазначив американськоий законодавець.

На думку сенатора, слабкість реакції США на події в Україні переконує Путіна, що Америка не зацікавлена у її захисті.

«Легко давати поради щодо минулого, але коли прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у США досить виправдано попросив надати стрілецьку зброю та боєприпаси – просто, як знак сили та підтримки українців з боку США – на жаль, ми цього не надали. Ніхто не скаже, що сталося, якби ми вчинили інакше, але я думаю, що саме така слабкість дала Путіну сигнал, що він може безкарно продовжувати робити те, що хоче», – зазначив Джонсон.

Політик-республіканець також відзначив, що на його думку без лідерства США світ став набагато небезпечнішим.

«Америка повинна бути лідером. Зараз цього не вистачає. Ми просто перестали бути лідером у світі. І через це світ став значно, значно не безпечнішим», – відзначив Джонсон.

Також, у понеділок стало відомо, що у четвер у Сенатському комітеті із закордонних справ відбудуться слухання з приводу дестабілізації України Росією.

«Володимир Путін є рушійною силою дестабілізації України. Важливо, щоб народ Америки зрозумів вплив російської агресії на інтереси США. Ці слухання дадуть членам Комітету можливість задати питання провідним чиновникам Державного департаменту та міністерства фінансів з приводу дій Росії та стратегії адміністрації спрямованої на протидію їм», – йдеться у повідомленні на сайті Сенатського комітету.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG