Доступність посилання

ТОП новини

ЄС готовий до нової зустрічі у форматі Україна-США-ЄС-Росія – речниця Аштон


Катрін Аштон
Катрін Аштон
Європейський союз готовий до нової зустрічі у форматі Україна – США – ЄС – Росія, якщо це допоможе врегулювати українську кризу, але наполягає на виконанні женевських домовленостей всіма сторонами. Про це заявила речниця верховного представника ЄС із зовнішньої та безпекової політики Катрін Аштон – Майя Коціянчич.

«Ми відкриті до будь-якої ініціативи, яка покладе край насильству і призведе до деескалації нинішньої кризи. Верховний представник ЄС зараз перебуває у Вашингтоні, вона також була в Берліні у п’ятницю, де обговорювала зусилля для деескалації кризи», – заявила Коціянчич.

Вона також заявила, що в ЄС повністю підтримують Женевську заяву і прагнуть, щоб усі її положення були втілені. «І ми віримо, що всі сторони мають докласти зусиль для виконання домовленостей. І ми готові пристати до ідеї нової зустрічі, якщо це буде корисно для деескалації», – додала вона.

17 квітня керівники зовнішньополітичних відомств України, ЄС, США та Росії підписали в Женеві заяву із закликом до всіх сторін конфлікту в Україні утримуватись від насильства і залякувань. Також у заяві йдеться про те, що всі незаконні формування мають бути роззброєні, всі захоплені будинки, вулиці, площі та громадські місця в українських містах мають бути звільнені.
XS
SM
MD
LG